ADHD op school

De meeste ADHD’ers hebben het zwaar op school. Ook als ze heel slim zijn, valt het vaak niet mee om heelhuids door de school te komen.


Alle posts over ADHD op deze website


André bijvoorbeeld beschrijft hoe hij in eerste instantie mislukte op de universiteit. Marijke is helemaal gestopt. Jenny en Caroline hebben hun studie wel afgemaakt maar vertellen allebei hoeveel tranen het heeft gekost.

Willem ziet het anders. Hij had net zo veel moeite met leren en studeren als de anderen maar het had op hem een ander effect. Willem vertelt dat hij er altijd van overtuigd is geweest dat hij de belangrijkste dingen die met de studie samenhingen wel kon. Het gaat dan niet om studievaardigheden maar om de inhoud van het beroep waarvoor hij aan het leren was. Dat was wat hij belangrijk vond. Al die andere dingen waren lastig maar minder belangrijk. Als iets niet lukte dan zocht, en vond!, hij er wel een weg omheen.

Onderzoek onder studenten heeft uitgewezen dat de 10% gelukkigste studenten en de 10% ongelukkigste objectief gezien ongeveer dezelfde levens leiden. Er gebeuren dezelfde dingen in hun levens. Het is de manier waarop zij die dingen ervaren die verschilt.

Waarom het belangrijk is hoe gelukkig je bent? Omdat gelukkige mensen beter kunnen presteren en creatiever zijn. Precies de eigenschappen waar je als ADHD’er behoefte aan hebt als je op school of op de universiteit probeert te overleven.

Lees hier het hele inteview met Willem.

Wil je meer lezen over het belang van gelukkig zijn, probeer dan eens het boek van Shawn Achor: the Happyness Advantage. Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen

Wil je meer informatie over ADHD of heb je behoefte aan coaching?


Lees verder:

Interview over leven met ADHD met André (54) Caroline (48), Janne (30), Jenny (45), Karin (28), Marijke (37), Sandra (38), Willem (31).

Hoe kan coaching je helpen met ADHD

Wordt zelf een deskundige. Links naar externe informatie over ADHD