Je bent een geweldig mens, je werkt hard, je bent leuk, zorgzaam en verantwoordelijk. Maar je bent niet onoverwinnelijk of in staat tot het onmogelijke. Je bent niet alwetend.
Niemand zal je afkeuren als je niet probeert ieder probleem op te lossen. Je stelt niemand teleur als je aangeeft dat je al te veel op je bord hebt in plaats van je eigen welbevinden steeds verder op te schuiven naar de toekomst.
De wereld draait door ook als jij niet meer probeert de boel bij elkaar te houden. Je hoeft jezelf niet op te branden tot je letterlijk niet meer in staat bent om een stap te verzetten.
Je bent geen slappeling als je je eigen welbevinden op de eerste plaats zet. In tegendeel. Je kunt anderen niet helpen als je zelf niet in vorm bent.
Genezen van de schade die je hebt veroorzaakt door jezelf langdurig te overvragen neemt tijd. Eerst moet je fysiek herstellen. Daarna is er mentaal en emotioneel werk te doen. Het is een pijnlijk proces om jezelf, je patronen en overtuigingen onder de loep te nemen en andere prioriteiten te stellen. Dat mag je aan jezelf toegeven.
Had jij het nodig om bovenstaande te horen? Je bent de enige niet.
Ik vind het rot voor je dat je jezelf voorbij gelopen bent. Het is verdrietig als het leven meer van je vraagt dan je aankunt. Het voelt gewoon ontzettend shit om helemaal aan de grond te zitten en zo moe te zijn dat je niet meer kunt denken en zelfs bijna niet meer uit bed kunt komen.
Je kunt het je op dit moment misschien nauwelijks voorstellen maar er is een oplossing.
Hoe kan coaching je helpen als je een burn out hebt?
Ik kan je helpen.
Met coaching kun je:
- Oplossingen ontwerpen voor de dingen die blijven liggen omdat jij ze niet meer kunt doen.
- Uitzoeken welke situaties jou triggeren om te hard aan de slag te gaan of je emotioneel uitputten.
- Ontwerpen hoe je in de toekomst met zulke situaties om wilt gaan.
- Bekijken of er dingen in je leven ingrijpend moeten veranderen.
- Uitzoeken wie je echt bent onder alle overtuigingen en patronen die vaak al van kind af aan in je zijn ingebakken.
Coaching bij burn out
Coaching bij een burn out verloopt volgens een vast stramien.
- Eerst ontwerpen we samen een dagschema voor jou met voldoende rust voor de eerste weken.
- Na een sessie of twee gaan we beginnen met inventariseren welke omstandigheden jou het meeste triggeren en hoe je op korte termijn met die omstandigheden om wilt gaan.
- Na een tijdje, als je weer iets meer fysieke en mentale veerkracht hebt opgebouwd gaan we dieper kijken naar wat nodig is om uit je burn out te komen én om te voorkomen dat je later weer in een burn out terecht komt. Dit kan van alles omvatten: van verandering op je werk, tot het sleutelen aan overtuigingen.
De eerste weken krijg je van mij opdrachten omdat je waarschijnlijk niet meer in staat bent om zelf te bedenken wat goed voor je is. In de laatste fase wordt het gewone coaching waarbij jij de grootste inbreng hebt in hoe de sessies verlopen.
Je mag rekenen op zeker 10 sessies. In het begin spreken we elkaar wekelijks. Als je weer meer begint te ondernemen tweewekelijks.
Onze coaching vindt natuurlijk niet plaats in een vacuum. Een burn out wordt vastgesteld door de huisarts. Je werkgever en de bedrijfsarts praten met jou over verzuim en weer opstarten met werken. Het is fijn als je werkgever voor jouw coaching traject wil betalen.
Afspraak maken
Een goede klik is heel belangrijk. Het eerste gesprek, de intake, is daarom gratis. Vaak zal dit via de telefoon gaan. Aarzel niet om te bellen: 06 335 868 32 of stuur een mail.
Coachingssessies vinden plaats bij mij thuis in Zoetermeer. Als je erg ver weg woont kan een sessie ook online of de telefoon.
Het uurtarief is € 150,-. (ex eventuele reiskosten)
Ik wil niet dat coaching alleen toegankelijk is voor mensen met een goed inkomen of een werkgever die voor de sessies betaalt. Afhankelijk van je situatie is daarom een aangepast tarief mogelijk.
Ik ben gewoon heel moe maar ik denk niet dat ik een burn out heb
Er is een glijdende schaal die loopt van lekker functioneren, via overvraagd worden, naar overspannen, naar burn out. Als je voelt dat je afzakt, is het op elk punt van die schaal goed om hulp te zoeken. Iets is niet in balans in je leven. Om te voorkomen dat je uitgeput raakt en in een burn out terecht komt moet je tijdig maatregelen nemen. Als je veranderingen kunt doorvoeren als je je alleen nog maar overvraagd voelt, is de schade veel kleiner en het herstelproces veel korter en plezieriger dan als je wacht tot je helemaal uitgeput in een burn out zit. Het gemiddelde ziekteverzuim wegens burn out is 9 maanden. Na die negen maanden ben je waarschijnlijk wel weer aan het werk maar je voelt je nog niet geweldig. Laat het niet zo ver komen!