Coaching

Heb je het gevoel dat je vastzit?
Ben je niet gelukkig?
Wil je uitzoeken wat je volgende stap zal zijn?

Soms zijn vragen te moeilijk om in je eentje te beantwoorden.

Je hebt het gevoel dat je maar rond en rond maalt en je komt er niet uit. De blog “We maken onze gedachten niet af” gaat daar over.

Je hebt iemand nodig waar je al je zorgen mee kunt bespreken. Iemand die luistert, niet oordeelt en het vertrouwen heeft dat jij oplossingen kunt vinden.

“Mijn vriend zei: “Ga nou maar met Hester praten. Zij oordeelt niet en het geeft je heel veel duidelijkheid.” En zo heb ik het precies ook ervaren.”

Wil je meer lezen over hoe anderen mijn coaching hebben ervaren? Klik dan hier.

Ik help je om verder te komen.

Professionaliteit en beroepsethiek

Professionaliteit en ethiek zijn voor mij belangrijke waarden. Daarom ben ik aangesloten bij de International Coach Federation. ICF staat voor kwaliteit en meesterschap.

Een ICF-certificering is hét keurmerk voor professionele coaches dat over de hele wereld wordt erkend. Een ICF-gecertificeerde coach maakt zichtbaar dat hij zich qua kennis, vaardigheden en commitment aan hoge ethische en professionele standaarden verbindt.

Ik ben PCC gecertificeerd. Dat betekent dat ik een geaccrediteerde, pittige opleiding heb gevolgd, een examen heb afgelegd en tenminste 500 uur ervaring heb. Om gecertificeerd te kunnen worden moest ik een proeve van bekwaamheid laten zien: een coachingssessie met een echte cliënt waarin mijn beheersing van de 11 Core Competencies werd getoetst. Om gecertificeerd te blijven, moet ik laten zien dat ik me blijf ontwikkelen als coach. Ik volg bijscholing en laat me regelmatig coachen.

Voor jou als cliënt biedt mijn PCC-certificering de zekerheid dat je een goede coach treft.
Voor mij als coach biedt het de zekerheid dat ik goed beslagen ten ijs kom en je zo goed mogelijk kan helpen.

Wil je meer weten over wat het predicaat PCC inhoudt en wat jij als cliënt er aan hebt? Lees dan hier verder.

Afspraak maken

Een goede klik is heel belangrijk. Het eerste gesprek, de intake, is daarom gratis. Vaak zal dit via de telefoon gaan. Aarzel niet om te bellen: 06 335 868 32 of stuur een mail.

Coachingssessies vinden op locatie plaats of bij mij thuis in Zoetermeer. Als je erg ver weg woont kan een sessie ook via Skype of de telefoon.

Het uurtarief is € 150,-. (ex eventuele reiskosten)

Ik wil niet dat coaching alleen toegankelijk is voor mensen met een goed inkomen of een werkgever die voor de sessies betaalt. Afhankelijk van je situatie is daarom een aangepast tarief mogelijk.

Hoe ziet een sessie er uit?

Een coachingssessie is een gesprek.

In het gesprek stel ik vooral vragen en jij geeft vooral antwoorden. De antwoorden die binnenin je liggen.

Je zult soms verbaasd zijn over de dingen die je jezelf hoort zeggen. Al die tijd lag het antwoord ongemerkt al in je en ineens komt het er uit en begrijp je wat je voelt en wilt. Ineens vind je het inzicht dat maakt dat je het gat tussen jouw huidige situatie en jouw beeld van je ideale toekomst kunt overbruggen.

Een sessie lijkt een klein beetje op een vergadering in die zin dat er een duidelijk doel is en een tijdslimiet.

Een sessie draait om een centrale vraag die jij op dat moment formuleert.
Die vraag kan bijvoorbeeld zijn:

  • “Ik wil duidelijk krijgen hoe ik met deze relatie verder wil.”
  • “Ik begrijp mezelf niet meer.”
  • “Ik wil handvatten om minder hard te werken.”
  • “Ik wil weten wat voor werk ik wil gaan doen.”
  • “Ik wil meer vertrouwen hebben in mezelf.”
  • “Ik wil begrijpen waarom ik zo bang word in bepaalde situaties.”

Vervolgens zal ik je vragen naar voorbeelden, gevoelens en dromen. Ik stuur niet. Ik geef geen advies en heb ook geen oordeel. Alleen als je gecoacht wordt voor een burn-out zal ik wel sturen op bepaalde zaken. Door je burn-out ben je tijdelijk minder goed in staat om zelf de regie te voeren.

We volgen jouw gedachten en gevoelens. Aan het eind van de sessie weet je wat je voelt, wat je wilt, wat je eventueel belemmert en vooral wat je gaat doen. Je zult merken dat je je dan heel krachtig voelt! Deze cliënt beschrijft hoe hij zijn eerste sessie heeft ervaren:

“De techniek om door middel van vragen te stellen het probleem uit mensen te halen en om vervolgens ermee te leren om te gaan lag mij heel goed. Toen ik Hester voor het eerst belde stelde ze aan mij gelijk de goede vragen, waardoor na al die jaren eindelijk mijn probleem aan het licht kwam. Wat ik met name heel prettig vond was dat ze zo met me meeleefde en echt oprecht geïnteresseerd was in mij als persoon, terwijl ik haar nog nooit ontmoet had. In ons eerste gesprek/sessie heeft ze heel veel uit me getrokken door simpelweg alleen maar vragen te stellen en me het gevoel te geven dat mijn gevoel er toe doet. Vooral voor mij die zijn gevoel en problemen niet altijd serieus neemt was dit heel prettig. Soms had ik geen antwoord op haar vragen zoals “Wat voel je daarbij” omdat ik het zo ver had weggestopt raakte ik bijna in paniek. Ze ving me op dat soort momenten heel erg goed op. Hester is een heel rustig persoon en iemand die heel erg begaan is bij haar cliënt. Ze kwam heel intelligent en vakbekwaam bij mij over.”

Wil je nog meer referenties lezen?

Mijn eigen eerste stap

Als je nog nooit een coachgesprek gehad hebt, kun je je afvragen of je er wel iets aan zult hebben en of het zijn geld wel waard is. Het antwoord is natuurlijk: ja!

Het is niet gek dat je jezelf deze vragen stelt. Ik herken ze helemaal. Mag ik je een klein verhaaltje vertellen over hoe ik zo’n 15 jaar geleden bij een coach terecht kwam?

Ik zat vast in werk en gezin en “wat wil ik nou eigenlijk?“
Mijn toenmalige baas zag dat en stelde voor dat ik met een coach zou gaan praten die hem ook goed geholpen had.
Ik zei dat ik wilde gaan maar durfde eigenlijk niet en stelde het uit, en uit, en uit.
Totdat mijn baas drie of vier keer had gevraagd of ik het contact al had gelegd en ik bang werd dat hij zijn geduld zou verliezen.
Dit klinkt als helemaal de verkeerde reden om te gaan, vind je ook niet?
Ach, toen ik eenmaal tegenover haar zat, was ik zo blij dat ik was gegaan.
In die sessies met Lynn Stewart heb ik geleerd om me bewust te zijn van wat ik zelf voel en wil.
Ik heb geleerd dat ik kan bereiken wat ik nodig heb. Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf. En vanuit dat vertrouwen kan ik anderen helpen en steunen. Ik kan de moeder en partner zijn die ik wil zijn. Ik kan mijn werk doen en er blij van worden.

Wil jij die vrijheid en kracht ook ervaren? Of wil je alleen maar van dat nare gevoel af waar je nu mee rondloopt? Maak dan gauw een afspraak.

Dit zeggen cliënten over coaching door Hester

“Ik wilde je even laten weten dat ik sinds vorige week weer heel lekker slaap. Ondanks dat ik natuurlijk nog steeds een beetje het gevoel heb ‘in het donker’ te zijn heb ik daar wel vrede mee en ook een gevoel van rust. Het wordt vanzelf weer licht. Heel erg veel dank, je vragen hebben me enorm geholpen!” 

Toen ik bij Hester aanklopte was ik, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen, “In a dark place”. Samen met Hester ben ik daar stap voor stap uit gekomen. Een paar dingen zijn daarin heel belangrijk geweest voor mij.

Ze heeft me zo veel geholpen, vooral ook in het zelfbewust worden en leren ‘nee’ te zeggen. Tijdens het eerste gesprek signaleerde zij dat ik waarschijnlijk hoogbegaafd ben. Ze raadde me een boek aan om te lezen, met de vraag of ik me in de eigenschappen die daar in genoemd werden, herkende. In de roos.
Hester heeft bij mij altijd vinger aan de pols gehouden. Ik heb mijn ‘fair share’ aan hulpverleners en coaches gehad en het is echt bijzonder dat Hester zo consequent betrokken is en blijft. Ik heb me erdoor geborgen en veilig gevoeld; dat zij echt iemand is die aan mijn kant staat. Hester luistert heel goed uit.

Ze moedigt aan om kleine stappen te zetten, en te genieten van het proces. Ik heb ook de emailreeks over opruimen ontvangen. Hoewel de inhoud bij nader inzien niet voor mij was, heeft het me getroffen hoe warm en betrokken zij de lezer aanspoorde, vol te houden om elke dag één ding weg te gooien. Het is fijn als iemand als Hester naast je staat en een poosje met je meeloopt. Een echt fijne coach.

“In geval van stress, verlies van overzicht, benauwdheid en met name een troebele visie is Hester mijn hulp. De sessie start met de vraag hoe ik er over een uur in wil staan. Geen laffe hap maar duidelijke taal waarbij Hester enorm veel inlevingsvermogen, thee en tissues biedt.
Uitrafelen, tot de bodem komen. Ze laat je zelf achter de harde kern ( de oorzaak) van je probleem komen door middel van haar diepe soms pijnlijke graafwerk. Kordaat en zonder drama. Dan als t probleem op tafel ligt, is de vraag wat heeft  dit veroorzaakt en uiteraard hoe dit te voorkomen. Soms is dit antwoord er snel, soms vergt t meer tijd, energie en aandacht.
Één ding is duidelijk. Aandacht staat met stip op nummer 1 tijdens de sessie bij Hester. En dat helpt. Veel. De zaken zijn echt niet als met n toverstaafje opgelost, maar t is behapbaar. Er is ruimte in mn innerself. Dankjewel Hester!

Hester wist me in slechts 1 intensieve telefonische sessie tot meerdere belangrijke zelfinzichten te krijgen. Deze inzichten helpen me nu dagelijks om meer helderheid te krijgen en te houden in wat belangrijk  voor mijn algemene welbevinden is.

Het komt grotendeels neer op mezelf leren accepteren inclusief de wat bruuskere karaktertrekken. Hetgeen wat “natuurlijk komt” onderdrukken is niet gezond.
Ben teveel mezelf aan het “monitoren” geweest en dit vreet energie.
Ik besef, dat ik de negatieve oordelen over mezelf los moet laten.
Het is een systeem dat je ongelukkig maakt. Ik heb de neiging om veel te streng voor mezelf te zijn en daarmee put ik mezelf uit.

Ik mag er zijn, dit is hoe ik ben: heftig en gedreven zijn is niet erg.
Het zal best wel eens ergens botsen met mensen en ik heb bovendien en daarnaast toch nog veel te bieden!

Een heel arsenaal aan zeer nuttige mantra’s!

Ik kan Hester van harte aanbevelen om haar geduld en luistervaardigheid, haar diepe inzichten en haar ‘no nonsense’ manier in het brengen hiervan en vooral het talent om mij tijdens het gesprek zelf het nuttige antwoord op existentiële vragen te laten ontdekken.”

“Heel blij mee. Hester, je weet de juiste vragen te stellen om zo vlot bij de kern van het probleem te komen. Je haalt druk weg en bent reëel. Daarbij houd je de vaart er flink in. Heel pragmatisch met goeie ‘opdrachten’.  Constructief. Veel kunnen doen.”

“Mijn vriend zei: “Ga nou maar met Hester praten. Zij oordeelt niet en het geeft je heel veel duidelijkheid.” En zo heb ik het precies ook ervaren.”

“Lieve Hester, Wij willen je bedanken voor de gesprekken. Je hebt ons beide geraakt en verder geholpen.”

“Ik kan Hester van harte aanbevelen om haar geduld en luistervaardigheid, haar diepe inzichten en haar ‘no nonsense’ manier in het brengen hiervan en vooral het talent om mij tijdens het gesprek zelf het nuttige antwoord op existentiële vragen te laten ontdekken.”

“Hester, je bent een warme betrokken persoon die met een grote mate van professionaliteit haar klanten weet aan te sporen tot nadenken en daarna over laat gaan in het concretiseren van plannen. Je bent rustig, weet de essentie er uit te pakken en zal doorgaan tot je de onderste steen boven hebt. Ga zo door Hester!”

“De techniek om door middel van vragen te stellen het probleem uit mensen te halen en om vervolgens ermee te leren om te gaan lag mij heel goed. Toen ik Hester voor het eerst belde stelde ze aan mij gelijk de goede vragen, waardoor na al die jaren eindelijk mijn probleem aan het licht kwam. Wat ik met name heel prettig vond was dat ze zo met me meeleefde en echt oprecht geïnteresseerd was in mij als persoon, terwijl ik haar nog nooit ontmoet had. In ons eerste gesprek/sessie heeft ze heel veel uit me getrokken door simpelweg alleen maar vragen te stellen en me het gevoel te geven dat mijn gevoel er toe doet. Vooral voor mij die zijn gevoel en problemen niet altijd serieus neemt was dit heel prettig. Soms had ik geen antwoord op haar vragen zoals “Wat voel je daarbij” omdat ik het zo ver had weggestopt raakte ik bijna in paniek. Ze ving me op dat soort momenten heel erg goed op. Hester is een heel rustig persoon en iemand die heel erg begaan is bij haar cliënt. Ze kwam heel intelligent en vakbekwaam bij mij over.”

“Hester, je wist mij op een zachte manier in de kern te raken. Hierdoor kon ik snel onder ogen zien wat ik echt nodig had om verder te gaan en door (voor mij tot dan toe onbekende) grenzen heen te breken.”

“Hester, je bent een top-coach die mij  iedere keer weer verrast door je aanpak. Je stelt vragen die precies het probleem raken en daarmee geweldige inzichten brengen. Je draait er niet omheen, maar weet vakkundig, veilig en heel goed te helpen. Je weet elke wirwar van denken of chaos in het maken van keuzes tot een oplossing te brengen. Ik kan je iedereen aanraden als coach”

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier.