Niet gemiddeld zijn en omgaan met anderen

Als je tegen iemand zegt: “Ik ben niet gemiddeld.” dan denkt die persoon al gauw dat je bedoelt dat je heel speciaal bent met buitengewone talenten waar je om bewonderd wilt worden.

In mijn coachingspraktijk, in mijn kennissenkring en in mijn eigen leven zie ik vooral dat mensen die anders zijn, niet-gemiddeld op een manier die opvalt, helemaal niet gewaardeerd worden als fantastische unieke persoonlijkheden. Welnee, van jongs af aan wordt geprobeerd je al dat unieke af te leren. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Het maakt daarbij niet zo veel uit of je afwijkt omdat je een:

  • Enorm talent hebt voor iets
  • Overgevoelig bent voor geluid
  • Er anders uitziet
  • Gauw overprikkeld bent
  • Heel intelligent bent
  • Moeite hebt met je concentreren en op tijd komen.

Het thema “Ik ben anders en de mensen wijzen me af.” komt zo vaak terug in coachingssessie dat ik er een serie blogs over wil schrijven. Als je echt last hebt van je anders zijn, kan coaching je heel goed helpen om verder te komen, beter dan welke tekst ook maar hopelijk geeft het je al wat troost en herkenning om er over te lezen.


Alle posts over anders zijn en hoogbegaafdheid op deze website.


Klik op een link om verder te lezen:

Hoe kan coaching je helpen?

Mensen die niet-gemiddeld zijn ervaren een mis-match met de omgeving. Bijna iedereen betrekt dat op zichzelf. Je wordt enorm onzeker over jezelf omdat iedereen je zo “raar”vindt en dat ook vaak heeft laten blijken.

Wat je moet leren is hoe je een omgeving voor jezelf kunt creëren waarin je wel gelukkig kunt zijn en waarin je wel wordt gewaardeerd. Dit is een vaardigheid die je kunt leren. Echt waar. Zelfs als je je nu enorm afgewezen voelt, kun je een omgeving vinden/maken waarin je beter past. Het juiste moment om met deze transitie te beginnen is nu. Je omgeving zal niet spontaan veranderen en jij bent lang genoeg ongelukkig en onzeker geweest.

Ik kan je helpen om je angst voor wat anderen van je vinden weg te nemen. We ontdekken samen dat de onzekerheid die je voelt niet terecht is. Als je wat beter in je vel zit, onderzoeken we samen wat je kunt doen om een omgeving te creëren die wel bij je past. Tot slot zul je vaak nog wat ondersteuning nodig hebben in het uitvoeren van je plannen en het omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen.

Loop je dus tegen één van deze uitdagingen aan:

  • Je bent eenzaam omdat je te weinig mensen kent of omdat je eigenlijk geen voldoening haalt uit het contact met de mensen om je heen.
  • Je raakt voortdurend in conflicten verzeild.
  • Je bent in een burn-out geraakt en daar ligt mede een mismatch tussen jou en je omgeving aan ten grondslag.
  • Je voelt je heel dom terwijl je toch tamelijk intelligent bent.

neem dan contact op.

Afspraak maken

Een goede klik is heel belangrijk. Het eerste gesprek, de intake, is daarom gratis. Vaak zal dit via de telefoon gaan. Aarzel niet om te bellen: 06 335 868 32 of stuur een mail.

Coachingssessies vinden op locatie plaats of bij mij thuis in Zoetermeer. Als je erg ver weg woont kan een sessie ook via Zoom of de telefoon.

Het uurtarief is € 150,-. (ex eventuele reiskosten)

Ik wil niet dat coaching alleen toegankelijk is voor mensen met een goed inkomen of een werkgever die voor de sessies betaalt. Afhankelijk van je situatie is daarom een aangepast tarief mogelijk.

Je kunt ook eerst lezen hoe andere mensen mijn coaching hebben ervaren.


Alle posts over anders zijn en hoogbegaafdheid op deze website.