Over Hester

Mensen én resultaten

Als bestuurskundige ben ik gegrepen door besluitvorming en samenwerking. Bij ieder inhoudelijk doel ligt mijn focus altijd op verbetering.

Als jurist ben ik een precieze en snelle denker. Doordrongen van het belang van procedures
maar tegelijk flexibel en bewust van de omgeving.

Als coach laat ik anderen graag optimaal tot hun recht komen.

Als mens ben ik graag de spin in het web. Altijd nieuwsgierig naar alles wat er speelt. Altijd op
zoek naar mogelijkheden om mijn steentje bij te dragen. Ik stuur graag maar hoef niet in het
middelpunt te staan.


Lekker werken

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Gestudeerd heb ik aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik vond het niet moeilijk dus ik deed twee studies, rechten en bestuurskunde, haalde in vijf jaar de bruine band judo en werkte voor de kost.

Werken bij de overheid lag daarna voor de hand en dat heb ik meer dan tien jaar met veel plezier gedaan. De focus is daarbij steeds meer verschoven van juridisch werk naar projectleiderschap. Ik ben een projectleider in hart en nieren. Aan de slag en doelen bereiken, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Niet te lang met hetzelfde bezig zijn. Structureren en ordenen. Duidelijkheid creëren.

Vijf jaar lang heb ik deze passie als projectleider in een ziekenhuis kunnen uitleven. Wat is de zorg een mooi en ingewikkeld werkveld!

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk Hesterhelpt. Cliënten waren tevreden en ik vond het coachen echt geweldig! De ontdekking dat ik mensen heel goed kon helpen door stil te zitten en te luisteren was voor mij als pragmatische doener de ontdekking van de eeuw. In 2014 heb ik een de coachtraining van het MMS Worldwide Institute gedaan. Een pittige opleiding van 220 uur. Daarna kon ik zeggen: “Nu kan ik echt coachen.”

Ethiek, vertrouwelijkheid en kwaliteit zijn professionele waarden die ik belangrijk vind. Daarom ben ik aangesloten bij de International Coach Federation, de grootste beroepsorganisatie voor coaches wereldwijd.Ik werk conform hun hoge standaarden en Code of Ethics en ben gecertificeerd als Professional Certified Coach. Dit houdt in:

  • Een gedegen coachopleiding gevolgd
  • Tenminste 500 uur aantoonbare ervaring als coach
  • Een echte coachingssessie laten beoordelen als voldoende voor dit niveau
  • Een examen gehaald over de juiste manier van coachen in combinatie met de Code of Ethics
  • Verplichte bijscholing om de certificering elke drie jaar te kunnen verlengen

Een fijn privéleven

Het is natuurlijk niet alleen werk wat de klok slaat.

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Mijn sport is aikido. In april 2018 heb ik mijn zwarte band gekregen. Nu ben ik hard aan het trainen voor de tweede dan. Het is zo moeilijk dat je het soms gewoon zou willen opgeven! Maar dat doe ik natuurlijk niet. Doorzetten en blijven oefenen dan komt er vanzelf resultaat. Gelukkig is aikido verschrikkelijk leuk.


Maatschappelijk geëngageerd

Ik vind het belangrijk om ook dingen te doen gewoon omdat ik ze wil doen, zonder geldelijke beloning.

Toen de kinderen nog op de basisschool zaten, was ik voorzitter van de Medezeggenschapsraad en ik ben een paar jaar vrijwilliger geweest voor Humanitas.

Van 2016 tot 2019 was ik secretaris van ICF Netherlands, het Nederlandse Chapter van de International Coach Federation.

Daarnaast zat ik in het bestuur van de Nationale Hannie Schaft Stichting. Mooie website, hè? Eén van mijn projecten.

In 2015 ben ik begonnen met een website over ADHD. Die aparte website is inmiddels geïntegreerd in deze website. Succesvolle ADHD’ers stemden er in toe om door mij geïnterviewd te worden over hun ervaringen in het leven. In mijn directe omgeving zijn veel ADHD’ers maar ook een flink deel van mijn cliënten heeft ADHD. Ik wil met de interviews laten zien dat je er heus wel komt met ADHD maar dat je vaak wel veel meer moeite moet doen.

Wij zijn gastgezin voor SOS-strays een stichting die honden uit Spaanse en Griekse asielen haalt om ze in Nederland een eigen baasje en een beter leven te bezorgen. De honden blijven een tijdje bij ons om tot rust te komen en te leren hoe het er aan toegaat in een Nederlands gezin. Ik vind het geweldig om een bange of moeilijke hond te begeleiden tot een fijne stabiele hond.